Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a mulţumit României pentru modul în acre s-a implicat în ajutorarea cetăţenilor care au fugit din Ucraina de teama războiului şi a afirmat că s-a bucurat când a văzut care este nivelul de implicare şi de hotărâre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ylva Johansson s-a aflat, luni, într-o vizită în judeţul Suceava.  
“Cel mai important mesaj astăzi este ”Mulţumesc, România!”. Sunt onorată să mă aflu în acest loc istoric, în judeţul Suceava, unde vremea e răcoroasă, dar primirea e călduroasă. Trăim vremuri extrem de dificile şi vedem război din nou în Europa, avem o agresiune din partea lui Putin împotriva unei naţiuni. Vedem cum populaţia din Suceava, populaţia din România este implicată în primirea călduroasă a persoanelor din Ucraina, este încă un motiv să considerăm această primire foarte călduroasă. Arătăm solidaritatea şi arătăm un alt mod de a arăta solidaritatea cu totul diferit de cel al lui Putin”, a transmis comisarul pentru afaceri interne. 
Ea a precizat că a venit în România pentru a vedea ce se întâmplă cu oamenii veniţi din Ucraina şi să stea de vorbă cu ei. 
“Am văzut modalitatea fermă hotărâtă a Uniunii Europene de a acţiona într-un mod în care nu a mai acţionat până acum pentru că este necesar. Mă aflu aici pentru că am vrut să vin să văd cu ochii mei ceea ce se întâmplă, să discut cu oamenii de aici, migranţii, şi să înţeleg exact ceea ce se întâmplă.
Mă bucur să văd care este nivelul de implicare şi de hotărâre în acţiune, dar în acelaşi timp văd că există suficiente motive pentru care Uniunea Europeană să se implice în sprijinrea cu fonduri, oameni şi alte resurse. Vreau să vă mulţumesc încă o dată şi în acelaşi timp să anunţ faptul că vom utiliza o platformă prin care să sprijin atât poporul ucri, dar şi ţările aflate în imediata vecinătate”, a mai declarat Ylva Johansson.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.