Comisarii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Buzău au întrerupt activitatea marţi, între orele 10.00 şi 12.00, din cauza nemulţumirilor legate de proiectul legii salarizării. Inspectorii OPC cer ca salarizarea sistemului ANPC să fie pe aceeaşi grilă cu ANSVSA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit directorului OPC Buzău, Nicuşor Dinulescu, comisarii instituţiei au oprit activitatea între orele 10.00 şi 12.00, astfel că în acest interval nu se preiau reclamaţii şi nici nu se fac controale pe teren.

Dinulescu spune că oamenii sunt nemulţumiţi de salariile mici pe care le primesc, cu atât mai mult cu cât au numeroase atribuţii, iar activitatea întregii instituţii se desfăşoară doar în patru oameni. Comisarul şef al OPC Buzău spune că în urma protestului de marţi este afectată activitatea instituţiei, însă deşi nu este membru de sindicat este alături de colegii săi ale căror salarii nu au fost majorate din 2009.

“La numărul de personal pe care-l avem, foarte mic, şi dacă mai pierdem timpul şi cu alte lucruri e clar că e afectată activitatea dar după mine s-au făcut toate solicitările către toate organisemele şi s-a transmis că la noi si la Garda de Mediu nu s-au mărit salariile din 2009. Astăzi nu se fac controale şi nu se primesc reclamaţii între orele 10.00 şi 12.00”, a declarat Nicuşor Dinulescu, şef al OPC Buzău.

Sursa citată a adăugat că un comisar din cadrul OPC Buzău la vârsta de 55 de ani, deci cu vechime şi experienţă, ajunge să încaseze la final de lună doar 2.000 de lei, în timp ce un comisar de la DSV, cu aceleaşi atribuţii sau chiar mai reduse, are un salariu de 5.000 de lei.

Grefierii, angajaţii din administraţia publică, din agenţiile de mediu, comisarii pentru protecţia consumatorilor şi angajaţii Romatsa protestează marţi, în Bucureşti şi în ţară. Sindicatele angajaţilor din administraţia publică vor organiza un miting în faţa Palatului Parlamentului începând cu ora 11.00, nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării care va fi dezbătut în Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor.

Angajaţii din Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi din Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului anunţă proteste la nivel naţional, în intervalul orar 11.00-13.00, faţă de proiectul legii salarizării. În acelaşi timp, grefierii de la mai multe instanţe din ţară vor întrerupe lucrul în acelaşi interval.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.