Unu din 10 medici declară că a suferit o agresiune fizică în legătură cu actul medical efectuat, anunţă Colegiul Medicilot din România, prfecizând că cei mai mulţi medici agresaţi sunt cei din specialităţile Psihiatrie şi ATI-Medicină de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform Colegiului medicilor, aproximativ 10% dintre cei peste 8.000 de medici respondeţi în cadrul unui studiul realizat de acest for au suferit o agresiune fizică în legătură cu actul medical efectuat, cei mai expuşi fiind medicii sub 35 de ani (13%).
Specialităţile cu procente ridicate în ceea ce priveşte numărul de agresiuni sunt Psihiatrie (21%), Anestezie şi terapie intensivă , incluzând şi medicina de urgenţă (20%), Pediatrie - Interne (cardiologie, gastroenterologie, nefrologie, neurologie, pneumologie, oncologie-pediatrică şi pediatrie ) (12%) şi chirurgie generală, obstetrică-ginecologie şi reabilitare (11%)..
*
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.