Meteorologii au prelungit, până joi la ora 14.00, avertizarea Cod portocaliu de polei şi ploi pentru mai multe judeţe ale ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 14.00, este Cod portocaliu de polei pe arii extinse în judeţele Ialomiţa, Brăila, Călăraşi, în zona joasă a judeţului Buzău. Fenomenul de ploaie îngheţată se întâlneşte în toate aceste zone încă de joi dimineaţă, ceea ce a dus la producerea poleiului.

Tot până la ora 14.00, va fi Cod portocaliu în zona montană a judeţelor Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, unde vântul este fenomenul care va crea probleme.

Potrivit ANM, în aceste judeţe, îndeosebi la altitudini de peste 2.000 de metri, vântul va sufla cu rafale de 100...120 km/h, spulberând puternic zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

De asemenea, este Cod galben, până la ora 12.30, de ploaie ce va determina depuneri de polei în localităţi din Bihor şi Arad.

Precipitaţii mixte care izolat depun polei vor fi până la ora 12.00 şi în judeţele Cluj, Maramureş şi Satu Mare, în zonele joase. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.