Meteorologii anunţă că, până joi dimineaţă, va ninge în zonele montane şi submontane, în cea mai mare parte a Moldovei şi local în Transilvania, unde se va depune un nou strat de zăpadă, consistent, fiind emis Cod galben. Pentru altitudini mari, este în vigoare un Cod portocaliu de ninsori şi viscol, care va reduce vizibilitatea. Precipitaţiile vor cuprinde cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizarea Cod galben valabilă de miercuri de la ora 10.00 până joi, la ora 6.00.

"În intervalul menţionat, vor fi precipitaţii în zonele montane şi submontane, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei şi local în Transilvania şi se vor acumula cantităţi de precipitaţii de 15…25 l/mp şi izolat 30 l/mp. La munte va ninge, iar în Transilvania şi în vestul şi nordul Moldovei vor predomina ninsorile, astfel încât stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar în rest vor fi mai ales ploi", arată ANM.

Local, vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, iar în zona de munte, la peste 1.500 metri altitudine, temporar va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Pentru intervale mai scurte de timp, intensificări ale vântului vor fi şi în Banat, Crişana, sud-vestul Olteniei şi nord-estul Munteniei, cu viteze în general de 50...60 km/h.

Miercuri, între orele 10.00 şi 23.00, este în vigoare o avertizare Cod portocaliu privind intensificări susţinute ale vântului, ninsori abundente şi viscol puternic în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

"În zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 90...110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m", spun meteorologii.

De asemenea, ANM a emis o informare meteorologică valabilă de joi, de la ora 6.00, până sâmbătă, la ora 10.00.

"În intervalul menţionat, aria precipitaţiilor va cuprinde cea mai mare parte a ţării. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureş, în cea mai mare parte a Moldovei precum şi în zona subcarpatică a Olteniei şi a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Local se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 15...20 l/mp şi pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte", afirmă meteorologii.

O altă avertizare Cod galben va fi în vigoare de joi, de la ora 6.00, până sâmbătă, la ora 10.00, vizând ninsori însemnate cantitativ în zona montană şi strat de zăpadă în creştere semnificativă.

"În zona de munte va continua să ningă, temporar însemnat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte important deja depus", arată ANM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.