Râuri din judeţele Constanţa şi Tulcea se află, până la miezul nopţii de joi spre vineri, sub Cod galben hidrologic, în timp ce pentru râul Topolog a fost emis Cod portocaliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a anunţat că, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, specialiştii au actualizat codurile hidrologice pentru râuri din două judeţe.

Astfel, Codul galben este valabil de joi dimineaţă, începând cu ora 10:00, până la ora 24:00, şi va afecta râurile din Dobrogea, în judeţele Tulcea şi Constanţa.

Totodată, râul Topolog (judeţele Tulcea şi Constanţa) se află sub incidenţa Codului portocaliu, joi, între orele 10.00 şi 17.00.

”Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depăşirii cotelor de apărare”, au arătat hidrologii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.