Hidrologii au emis un Cod galben privind depăşirea cotelor de atenţie pe râuri din judeţele Maramureş şi Satu Mare. Acesta este valabil până la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au instituit Codul galben pentru râuri din nordul ţării.

”Astfel începând de mâine, 8 februarie, ora 6:00, până sâmbătă, la miezul nopţii, există riscul depăşirii cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa – pe sectorul aferent staţiei hidrometrice Valea Vişeului, Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş) şi Tur (judeţul Satu Mare). În acest interval se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri”, au transmis hidrologii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.