Hidrologii anunţă că, începând de vineri, 17 bazine hidrografice din ţară vor fi sub incidenţa unui Cod Galben care vizează depăşirea cotelor de atenţie, în contextul scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie. De asemenea, există riscul producerii de inundaţii locale. Fenomenele se pot produce în special pe râuri din Maramureş., Bistriţa-Năsăud, Bihor, Alba şi Hunedoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Potrivit specialiştilor noştri de la Centrul Naţional de Prognoze Hidrologice, începând de mâine, 16 decembrie, ora 12:00, se va institui Codul Galben pentru unele sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Tisa – intrarea ȋn ţară, Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Caraş, Nera, Cerna şi Jiu. Acesta este valabil până duminică, 18 decembrie, la ora 18:00. Menţionăm că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Maramureş, Bistriţa Năsăud, Bihor, Alba şi Hunedoara”, au transmis, joi, reprezentaţii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Astfel, se pot depăşi cotele de atenţie, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie. De asemenea, există riscul producerii de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate.

Deoarece există riscul creşterii rapide a nivelului apei, se recomandă vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.