Hidrologii au emis un Cod galben privind producerea unor viituri pe sectorare de râuri din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Gorj, Sibiu, Vâlcea şi Argeş. Atenţionarea hidrologică este valabilă până miercuri după-amiază.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană ȋnaltă şi propagării, hidrologii au instituit un Cod galben de viituri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pe râuri din şase judeţe ale ţării.

Acesta este valabil începând de marţi, de la ora 21.00, până miercuri, la ora 16.00, pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza (judeţul Maramureş) şi Someşul Mare (judeţul Bistriţa-Năsăud).

Acelaşi cod va afecta râuri din bazinele hidrografice: Jiu (judeţul Gorj), Gilort (judeţul Gorj), Olt (judeţele: Sibiu, Vâlcea şi Argeş) şi Olteţ (judeţele: Gorj şi Vâlcea), miercuri, între orele 6.00 şi 16.00.

Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.