Meteorologii au actualizat avertizarea Cod galben privind intensificări ale vântului, aceasta fiind valabilă până miercuri dimineaţă, în zonele de munte, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, şi până marţi seară în sudul, centrul şi estul ţării. Tot la munte, dar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, este în vigoare o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic şi viscol. În Bucureşti, vremea va deveni deosebit de caldă, cu temperaturi care pot atinge 18-19 grade.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizările emise anterior, fiind emis Cod galben privind intensificări ale vântului, de marţi de la ora 10.00 până miercuri, la ora 8.00.

Astfel, la munte, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, vântul va avea intensificări susţinute cu rafale de 70-100 km/h.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Până marţi la ora 22.00, este în vigoare un Cod portocaliu privind intensificări puternice ale vântului şi viscol, la munte, la altitudini mai mari de 1.700 de metri.

”La altitudini de peste 1.700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol şi vizibilitate redusă”, au arătat meteorologii.

O altă avertizare Cod galben va fi valabilă până marţi, la ora 22.00, vizând intensificări ale vântului.

”În intervalul menţionat, local în sudul, centrul şi estul ţării vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55...65 km/h şi mai ales în nordul Moldovei şi sudul Transilvaniei de 75...85 km/h”, a adăugat ANM.

Codurile galben şi portocaliu vizează judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui şi municipiul Bucureşti.

În Bucureşti, până miercuri dimineaţă, vremea se va încălzi semnificativ, devenind deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie. Temperatura maximă va fi de 18...19 grade (peste 10 grade faţă de cea normală), iar cea minimă de 3...5 grade. Cerul va fi variabil, iar pe parcursul zilei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu rafale de 50...55 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.