Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi moderate cantitativ, în Dobrogea, sud-estul Moldovei şi în Muntenia. Avertizarea este valabilă luni, până la ora 21.00

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În Dobrogea, sud-estul Moldovei şi în Muntenia, mai ales în sudul şi estul regiunii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp. Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină”, au transmis, luni meteorologii.

În estul Olteniei şi în sudul Transilvaniei va continua să plouă şi se vor acumula cantităţi de apă de 20...25 l/mp, după ce, în ultimele 24 de ore, în zonă s-au înregistrat cantităţi de apă cuprinse, în general, între 25 şi 45 l/mp. 

Potrivit ANM, astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii restrânse.

Avertizarea meteorologilor, avertizarea este valabilă până la ora 21.00.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.