Meteorologii au emis, vineri seară, avertizări cod galben de ceaţă pentru nouă judeţe. În unele locuri, vizibilitatea va scădea sub 50 de metri şi sunt posibile căderi de chiciură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre avertizările cod galben vizează zona joasă a judeţului Cluj şi este valabilă până la ora 2.00.

Ceaţa va reduce vizibilitatea în unele locuri sub 50 de metri şi se va semnala chiciură.

Alte avertizări vizează judeţele Argeş, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Gorj, Olt, Dolj şi Mehedinţi şi sunt valabile până la ora 23.00.

Centrul Infotrafic a transmis că, din cauza ceţii dense, pe mai multe drumuri se circulă cu dificultate.

”Pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum, să utilizeze în mod corespunzător sistemul de iluminare al vehiculului, să mărească distanţa de siguranţă între maşini şi să nu efectueze manevre periculoase. Amintim, de asemenea, că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, a transmsi Centrul Infotrafic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.