Meteorologii au emis, duminică, mai multe avertizări cod galben de ceaţă, valabile în Bucureşti şi în 17 judeţe. În unele locuri, vizibilitatea va fi extrem de scăzută şi se va semnala burniţă. Centrul Infotrafic avertizează că, duminică dimineaţă, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de vizibilitate redusă pe Autostrada Soarelui şi pe A4 . În unele locuri, vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, până la ora 11.00, este cod galben de ceaţă în Bucureşti şi 10 judeţe.

Este vorba despre judeţele Ilfov, Brăila, Ialomiţa, Buzău, Prahova, Giurgiu, Călăraşi, Harghita., Cluj şi Suceava.

”Se va semnala: ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m şi izolat sub 50 m”, au transmis meteorologii.

De asemenea, pînă la ora 12.00, este cod galben de ceaţă în judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi şi Vaslui.

Avertizare Infotrafic: Ceaţă densă pe Autostrada Soarelui şi pe A4

Centrul Infotrafic avertizează că, duminică dimineaţă, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de vizibilitate redusă pe Autostrada Soarelui şi pe A4 . În unele locuri, vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.

Centrul Infotrafic a anunţă că, duminică dimineaţă, pe întreaga autostradă A2 Bucureşti - Constanţa, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 50 de metri.

De asemenea, tot în condiţii de vizibilitatea redusă sub 50 de metri se circulă şi pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A4 Ovidiu – Agigea.

Potrivitpoliţiştilor, pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

- nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

- în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Meteorologii au emis, duminică dimineaţă, mai multe avertizări cod galben de ceaţă densă. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.