Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) transmite public premierului Marcel Ciolacu faptul că persoanele care beneficiază de concedii medicale se bucură de un drept fundamental, concediul medical nefiind o sursă de venit. Organizaţia care apără drepturile pacienţilor anunţă că va ataca „pe toate căile posibile” orice decizie care instituie impozit asupra sumelor încasate de bolnavii cronici în perioadele de concediu medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Nu, domnule Prim-ministru, concediile medicale nu sunt o sursă de venit! Sunt incluse în dreptul fundamental al cetăţenilor acestei ţări şi nu pot fi tratate în alt fel! Şi, noi ,cei din Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, vrem să va reamintim că boli cronice nu înseamnă doar cancer. La fel de invalidante sunt şi alte boli precum bolile cardiovasculare, AVC, scleroză multiplă, boli rare sau inflamatorii reumatismale. Că să nu mai menţionăm tuberculoză sau HIV/SIDA. Şi din păcate, un pacient cu tuberculoză este nevoit să stea în concediu medical timp de şase luni sau doi ani. Să ştiţi că noi, pacienţii cronici nu ne-am dori să stăm în concediu medical. Ne-am dori să fim bine şi activi şi utili societăţii. Doar că uneori este imposibil”; este mesajul transmis joi primului ministru Marcel Ciolacu de către pacienţii cu boli cronice.
Asociaţia care îi reprezintă pe bolnavii cu afecţiuni cronice îi mai transmite premierului că „ar trebui să descopere acele cazuri de fraudă şi nu să pedepsească pe toată lumea, pentru că este şi incorect şi discriminatoriu”.
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
„Vrem să vă reamintim şi faptul că în februarie aţi declarat că toţi pacienţii cronici vor fi scutiţi, iar acum a rămas, aşa cum fusese de fapt stabilit de la început: doar pacienţii oncologici. Aşa că, în al 12-lea ceas, COPAC va solicită să va ţineţi promisiunile făcând că pacienţii cronici să nu fie de două ori pedepsiţi. Dacă legea, va ieşi în această formă, că reprezentanţi ai pacienţilor cu boli cronice şi boli rare o vom atacă pe toate căile posibile”, precizează Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România în mesajul transmis primului ministru.
Reacţia pacienţilor vine după ce Guvernul  a aprobat, joi, scutirea de la plata contribuţiilor sociale pentru concediile medicale în cazul gravidelor, mamelor cu copii bolnavi, al pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi pentru cazurile de urgenţă.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, despre taxa pe boală, introdusă printr-o Ordonanţă care este blocată în acest moment în Parlament, că plata pentru concediile medicale reprezintă un venit şi nu este vorba despre o supraimpozitare, iar pentru cei cu boli cronice, cei bolnavi de cancer, pentru tinerele mame, este total de acord să se elimine. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.