Coaliţia de guvernare ia în calcul eliminarea pragului de 400 de lei pentru plafonarea preţului la lemne şi introducerea unei formule de compensare pentru gospodăriile care se încălzesc cu lemne de foc. De asemenea, exporturile de lemne vor fi interzise, au precizat surse guvernamentale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 Astfel, potrivit discuţiilor, coaliţia ia în calcul să elimine pragul de 400 de lei  pentru plafonarea preţului la lemne, după ce măsura din ordonanţa nu a produs efectele scontate. 
 
De asemenea, se ia în calcul o formulă noua de compensare a preţului, pentru gospodariile care folosesc lemene de foc pentru încălzire. 
 
Prin modificarea adusă ordonanţe, se va interzice exportul de lemne de foc, au mai precizat sursele. 
 
Ministrul Mediului, Tanczos Barna afirma recent că Ordonanţa cu plafonarea preţului la lemn poate fi modificată în Parlament şi că încă sunt discuţii privind interzicerea exporturilor.
 
Ministrul preciza că nu are informaţii conform cărora ar exista o criză a lemnului de foc pe piaţă după plafonarea preţului la 400 de lei, TVA inclusă.
 
”Comercianţii pot încerca anumite tertipuri ca să nu livreze la acest preţ, dar sunt convins că atât Romsilva, cât şi proprietarii privaţi au pus suficientă masă lemnoasă pe piaţă pentru a exista şi în momentul de faţă lemn de foc care să se vândă consumatorului final”, susţinea ministrul.
 
Guvernul a adoptat în data de 5 octombrie ordonanţa privind plafonarea preţului la lemne la 400 de lei pe metrul cub, la 1.500 de lei pe tonă la brichetele de lemn şi la 2.000 de lei la peleţi. 
 
”E o decizie aşteptată de milioane de români. Azi, Guvernul va adopta decizia de plafonare a preţurilor la lemnele de foc. E o decizie aşteptată de peste 3 milioane de oameni. De fapt, sunt 3 milioane de gospodării care folosesc lemnul de foc”, spunea premierul în şedinţa Executivului. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.