Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) arată că, din 313 cazuri de infectare confirmate cu varianta Delta a coronavirusului, 62 fuseseră vaccinate, adică 19,8%. "Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19", afirmă sursa citată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eliminăm îngrijorările doar prin vaccinare! Au fost confirmate 2.042 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 313 sunt cu varianta Delta. Dintre cele 313 cazuri confirmate cu varianta Delta, 62 (19,8%) fuseseră vaccinate: 3 incomplet şi 59 complet vaccinate (18,8% din total)", anunţă CNCAV, citând un document elaborat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Sursa citată precizează că unul dintre criteriile de selecţie a cazurilor de COVID-19 pentru secvenţiere este vaccinarea, aşa încât proporţia de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situaţia din populaţia generală, ci dintr-un grup selectat.

"Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19!  Prin vaccinare împotriva COVID-19: se reduce riscul de infectare; se reduce riscul de transmitere a virusului; se reduce considerabil riscul de spitalizare; se reduce considerabil riscul de deces", subliniază CNCAV.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.