Sistemul informatic al cardului naţional de asiguraări de sănătate este indisponibil, luni, de la ora 9.00, din cauza "unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului", a anunţat Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Până la anunţul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii reţetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline", precizează CNAS.

De asemenea, serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 72 ore lucrătoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestării serviciului, conform prevederilor legale in vigoare".

Un sondaj online realizat recent de Colegiul Medicilor Bucureşti arăta că sistemul cardului de sănătate se blochează de 1-3 ori pe săptămână, iar defecţiunea durează două ore, consecinţele majore fiind scăderea numărului de pacienţi consultaţi şi validarea parţială a serviciilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.