Şapte staţii meteorologice au fost instalate, marţi, pe Autostrada Soarelui şi pe Drumul Naţional 22 pentru a monitoriza temperatura, viteza şi direcţia vântului, umiditatea şi cantitatea de precipitaţii, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). De asemenea, s-a înfiinţat o linie telefonică unică între Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa şi mai multe inspectorate pentru situaţii de urgenţă, pentru a se asigura intervenţia promptă a drumarilor la diferite evenimente rutiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al CNAIR, marţi, pe raza DRDP Constanţa  au fost montate şapte staţii meteo ce vor transmite parametri precum: temperatură, viteză şi direcţia vântului, umiditate, cantitate de precipitaţii în zona drumurilor naţionale şi a autostrăzilor aflate în administrarea direcţiei regionale.

Şase dintre aceste staţii au fost montate pe Autostrada Soarelui, iar una pe DN 22 la Tariverde, la kilometrul 252+500.

”Accesul la datele transmsie de staţiile instalate se face printr-o componentă software cu ajutorul căreia se pot configura şi alerte sms pentru diverşi parametri măsuraţi de către acestea”, anunţă CNAIR.

De asemenea, a fost înfiinţată, în cadrul Dispeceratului DRDP Constanţa, a unei o linii telefonice unice pentru colaborarea directă cu Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă de pe raza direcţiei, respectiv I.S.U. “Dobrogea” Constanţa, I.S.U.  Brăila, I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, I.S.U. “Delta” Tulcea, I.S.U. „Barbu Catargiu” Ialomiţa.



Scopul înfiinţării acestei linii telefonice este de comunicare rapidă şi intervenţie operativă în cazul  evenimentelor rutiere ce necesită asistenţă  din partea DRDP Constanţa, respectiv semnalizare rutieră sau îndepărtare obstacole de pe partea carosabilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.