Având în vedere faptul că pentru perioada 08 ianuarie, ora 10:00 – 09 ianuarie, ora 10:00 a fost emis un cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului în 14 judeţe din partea de vest a ţării, CNAIR face apel la ;oferi să adapteze viteza la condiţiile meteo existente, să evite frânările şi schimbările de direcţie bruşte, să păstreze distanţa corespunzătoare faţă de ceilalţi participanţi la trafic şi să respecte restricţiile impuse pe reţeaua rutieră, acolo unde este cazul. La această oră nu există sectoare de drum naţional sau autostradă cu circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice, a mai transmis CNAIR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania recomandă conducătorilor auto să circule prudent şi pe sectoarele cu carosabil umed, deoarece în ultima perioadă au avut loc mai multe accidente rutiere, în special din cauza vitezei.

De asemenea, sursa citată subliniază că după încheierea sărbătorilor de iarnă, volumul de trafic este crescut, în special pe sectoarele de drum ce duc spre punctele de frontieră.

Compania mai precizează că toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi intervin acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare cod galben de ninsori valabilă până duminică dimineaţă. Conform ANM, în intervalul 08 ianuarie, ora 10 – 09 ianuarie, ora 10, vor fi ninsori însemnate cantitativ în Banat, Crişana, Maramureş şi local în vestul şi nord-vestul Transilvaniei, şi se va depune strat de zăpadă în medie de 10...15 cm. În Carpaţii Occidentali, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi local consistent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.