Ploile îngheţate au produs polei în 23 de judeţe, au anunţat, vineri seară, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care au prezicat că s-a intervenit cu peste patru mii de oameni. A fost deschisă circulaţia pe toate sectoarele de autostradă din ţară, dar se mai menţin restricţii de tonaj pe DN 2C între Costeşti (judeţul Buzău) şi Slobozia (jdeţul Ialomiţa). În plus, este închisă circulaţia pe DN 67C, sectorul cuprins între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La această oră sunt deschise circulaţiei toate autostrăzile şi drumurile naţionale din zonele aflate de ieri sub incidenţa  codurilor galbene şi portocalii de precipitaţii abundente de ploi îngheţate (freezing rain) care au produs polei în 23 de judeţe”, au transmis, vineri seară, reprezentanţii CNAIR.

Potrivit acestora, din cauza ploii îngheţate se mai menţine restricţia de tonaj (7,5 tone) pe DN 2C între Costeşti (judeţul Buzău) şi Slobozia (jdeţul Ialomiţa).

Şi DN 67C, pe sectorul cuprins între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj, rămâne închis circulaţiei, însă din cauză că în zonă se menţine codul galben de ninsori şi viscol.

”Pe acest sector de drum, este permisă doar circulaţia controlată a autovehiculelor 4x4 sau care sunt echipate cu lanţuri antiderapante, cu masa maximă autorizată mai mică de 7,5 t, care au fost surprinse în zonă de codul galben de ninsori şi viscol. Aceste vehicule sunt însoţite de utilajele de deszăpesire ale SDN Târgu Jiu, atât la urcare cât şi la coborâre”, a mai transmis CNAIR.

În ultimele 24 de ore, regiornalele CNAIR au acţionat pentru a menţine practicabilă reţeaua rutieră natională, cu peste 4.000 de oameni, 1.265 utilaje şi au fost răspandite aproximativ 12.336 tone material antiderapant.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.