Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că, în ceea ce priveşte pregătirile pentru sezonul de iarnă, au fost semnate peste 80 la sută din contractele necesare, restul fiind în diverse stadii ale licitaţiilor. Totodată, materialele antiderapante ajung pentru trei luni "de iarnă medie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managementul CNAIR a discutat, miercuri, prin videoconferinţăm cu directorii Direcţiilor Regionale, despre stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă 2020-2021 la nivelul întregii ţări şi situaţia contractării serviciilor de deszăpezire (utilaje şi materiale antiderapante).

"Precizăm că în acest moment, la nivelul întregii ţări, sunt semnate peste 80% din contractele necesare, restul fiind în licitaţie, în diverse stadii. Cantitatea de materiale antiderapante (nisip, sare, clorură de calciu şi soluţie ecologică) achiziţionată până în prezent este suficientă pentru defăşurarea acţiunilor specifice pentru o perioadă de trei luni de iarnă medie. Aprovizionarea va fi continuată în funcţie de condiţiile meteorologice şi de necesarul fiecărei direcţii regionale", arată CNAIR, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, discuţiile au vizat şi stadiul punerii în ordine a drumurilor, respectiv lucrările de reparaţii de etanşeizare a îmbrăcăminţilor, colmatarea fisurilor şi crăpăturilor, precum şi stadiul de instalare a indicatoarelor pentru sezonul rece, măsuri care sunt în desfăşurare în toată ţara.

De asemenea, CNAIR Central a semnat planul comun de măsuri pentru perioada de iarnă cu Poliţia Rutieră.

"Subliniem că la nivelul fiecărei Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri sunt stabilite Comandamente Regionale de coordonare a activităţii de iarnă, iar pentru buna defăşurare a activităţilor din perioada Comandamentului Central de Iarnă tot personalul CNAIR Central, DRDP 1-7, SDN 1-51 a fost instruit în vederea executării sarcinilor specifice", scrie în comunicat.

La videoconferinţă s-a discutat şi despre măsurile care vor fi luate de fiecare structură funcţională pentru a preveni infectarea cu Covid-19 a personalului implicat în activităţile de deszăpezire.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.