Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că proprietarii de vehicule istorice nu vor mai fi exceptaţi de la plata rovinietei şi a tarifului de trecere pe reţeaua rutieră naţională, acestea urmând a fi achitate până în 16 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale, deţinători de vehicule de interes istoric, că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 226/2023 privind aplicarea unor tarife rutiere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, la data intrării în vigoare a acesteia, exceptarea vehiculelor istorice de la obligaţia de plată a rovinietei şi a tarifului de trecere, stabilită în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare, încetează”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de companie.

Astfel, începând din 16 octombrie, dată până la care CNAIR va finaliza procesul de prelucrare a datelor privind vehiculele istorice care au fost înscrise în baza de date a Sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei cu vehicule exceptate, în vederea eliminării din aceasta, utilizatorii vehiculelor istorice au obligaţia de a achita tariful de utilizare şi tariful de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.