Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că a ost avizat proiectul tehnic pentru tratarea şi eliminarea deşeurilor din solul contaminat cu hexaclorciclohexan (HCH) şi mercur (Hg) de la depozitul de deşeuri de la Faţa Dealului, judeţul Cluj. Depozitul a fost constituit temporar, în urma eliberării amplasamentului autostrăzii Braşov-Cluj-Borş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vineri, 04.11.2022, Consiliul Tehnico – Economic al CNAIR  a avizat proiectul tehnic pentru tratarea şi eliminarea deşeurilor constituite din solul contaminat cu hexaclorciclohexan (HCH) şi mercur (Hg) rezultat din eliberarea amplasamentului autostrăzii Braşov-Cluj-Borş, sector 2B, km 10+500 şi depozitat în depozitul temporar de deşeuri periculoase de la Faţa Dealului, comuna Moldoveneşti, judeţul Cluj. Precizăm că instalaţiile necesare realizării activităţii de decontaminare a solului deţin autorizaţiile integrate de mediu/autorizaţiile de mediu pentru desfăşurarea activităţilor în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, a arătat CNAIR, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, proiectul tehnic prevede decontaminarea unei cantităţi de 65.774,85 tone de sol cu conţinut de HCH şi Hg.

În perioada următoare vor începe lucrările necesare decontaminării solului depozitat.

CNAIR a menţionat că, pentru decontaminarea solului din depozit, sunt prevăzute următoarele activităţi: excavarea solului contaminat, evacuarea levigatului, transport, sortare, spălare, desorbţie termică, epurarea levigatului şi a apelor uzate şi incinerarea reziduurilor.            

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.