Un nou proiect pilot de colectare selectivă şi reciclare a deşeurilor a fost inaugurat la Cluj-Napoca. În schimbul a 15 ambalaje reciclate, clujenii vor primi un bilet dus-întors pentru transportul în comun din oraş. Clujul este, din nou, cu doi paşi înainte”, a transmis, marţi, ministrul Mediului, Tanczos Barna, iar primarul Emil Boc a anunţat că, la 1 august, va fi deschis un nou punct de colectare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Clujul este, din nou, cu doi paşi înainte! Un nou proiect pilot de colectare selectivă şi reciclare a deşeurilor a fost inaugurat la Cluj-Napoca: în schimbul a 15 bucăţi de ambalaje reciclate din sticlă, plastic şi aluminiu/metal, clujenii vor primi, gratuit, un bilet dus-întors pentru transportul în comun din oraş. În luna mai a acestui an, am inaugurat prima fabrică din România la Sebeş, care produce sisteme de colectare a ambalajelor de băuturi. În fabrica din judeţul Alba, inaugurată în urma unei investiţii de 2 milioane de euro, se vor produce 6.000 de automate de colectare (Reverse Vending Machines – RVM) în 2022 şi peste 15.000 de unităţi în 2023”, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Mediului, Tanczos Barna.  

Acesta susţine că înfiinţarea şi operaţionalizarea Sistemului garanţie-returnare (SGR) în România ”este foarte aproape şi va fi un efort uriaş, pentru că va fi, cu adevărat, cel mai mare proiect logistic realizat în România, în ultimii 30 de ani”.  

”Îl felicit pe primarul Emil Boc şi sper ca un număr cât mai mare de primării din ţară să urmeze exemplul Clujului. Eu am obţinut, deja, un bilet de probă în luna mai, sper să pot să îl folosesc cât mai curând la Cluj”, a mai transmis ministrul.  

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a precizat că punctul de colectare este în Piaţa agroalimentară Zorilor.  

”Luni, 1 august, va fi deschis un alt punct de reciclare de acest tip la Piaţa agroalimentară Flora din cartierul Mănăştur. Proiectul este realizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca în parteneriat Envipco Solutions - Production, Compania de Transport Public - CTP Cluj-Napoca şi Supercom SA, iar costul biletelor eliberate gratuit pentru cetăţeni este suportat de Terapia - o companie Sun Pharma”, a transmis primarul.  

Acesta explică paşii pentru obţinerea biletului: 

- Adu ambalajele fără lichide sau alte substanţe toxice, cu eticheta intactă şi fără a fi presate la aparatul amplasat în zona pieţei agroalimentare din Zorilor; 

- Recipientele din sticlă pot avea maximum 1,5l, iar PET-urile maximum 3l; 

- Introdu fiecare ambalaj, unul câte unul, în partea rotundă a containerului, luminată cu verde; 

- Nu forţa ambalajul pentru a-l introduce în partea luminată cu verde. Durează câteva secunde procesul de detectare a ambalajului; 

- Apasă butonul verde pentru eliberarea voucherului 

- Aşteaptă voucherul cu sumarul ambalajelor introduse şi detalii despre recompensă; 

- Aparatul va elibera câte un voucher pentru fiecare tip de ambalaj introdus; 

- La 15 ambalaje reciclate ai un bilet cu 2 călătorii pentru transportul în comun, care poate fi ridicat de la punctele sau centrele de vânzare a biletelor CTP - Compania de Transport Public Cluj-Napoca.  

Biletele pot fi ridicate în această perioadă de la următoarele ghişee CTP: 

- Staţia Opera, Piaţa Ştefan cel Mare nr. 16-17 

- Centru / Mărăşti / Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 79A 

- Primăria Mănăştur / Str. Ion Meşter nr. 10 

- Primăria Zorilor / Str. Pasteur nr. 60 

- Primăria Grigorescu / Str. Alexandru Vlahuţă nr.46-47 

- CTP Carduri P-ţa 1 Mai  

- CTP Carduri P-ţa Gării Sud 

- Minerva - Str. Primăverii 

- Bucium - Str. Bucium 

- Piaţa Flora – Calea Floreşti/ vis a vis de Billa 

- Memorandumului Sud – direcţia spre Mărăşti 

- Piaţa Gării Nord – vis a vis de intrare peron 

- Piaţa Mihai Viteazul Est - Str. I.P. Voiteşti 

- Crinului – Piaţa Mărăşti direcţia spre centru 

- Arte Plastice – 21 Decembrie 1989 

- Aurel Vlaicu – Str. Aurel Vlaicu / spre centru 

- VIVO 

 

 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.