Peste cinci sute de reprezentanţi ai minorităţilor sexuale şi susţinători ai lor au luat parte, sâmbătă, la un marş prin care au dorit să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă în România. Printre participanţi s-a numărat şi deputatul USR Adrian Dohotaru care a declarat că primăria a greşit că nu a autorizat acţiunea în centrul oraşului, ci pe o stradă laturalnică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii au purtat tricouri albe şi au avut numeroase steaguri în culorile curcubeului.

De asemenea, oamenii au adus pancarte şi bannere cu mesaje precum ”Dormi mai bine dacă ştii că ai interzis cuiva să aibă o familie”, ”Te deranjează că şi noi iubim” sau ”Tradiţia noastră este iubirea”, evenimentul derulându-se sub sloganul ”#spuneDrept”.

”Mişcarea nu este o paradă, ci un marş. Trebuie să spunem stop abuzurilor din spaţiul public. Este important să revendicăm acest spaţiu public, pentru că este al tuturor şi este dreptul nostru să fim azi aici. Nu vorbim despre preferinţele oricărei persoane, ci vorbim despre respectarea unor drepturi civice. Acesta este dreptul nostru de întrunire în spaţiul public pe care îl revendicăm şi vom face asta de câte ori va fi nevoie pentru că mişcarea pentru drepturile comunităţii LGBT în România abia acum începe să crească. Vom face asta fără ură, împreună şi cu solidaritate”, a spus Andra Cordoş, preşedinte Go Free şi membru al Comitetului Naţional Coordonator al Campaniei ”No Hate Speech în România”.

Marşul a fost autorizat între orele 10.00 şi 12.00 pe străzile Gavril Muzicescu-Bulevardul 1 Decembrie 1918, participanţii la marş reclamând faptul că Primăria le-a autorizat evenimentul pe o stradă lăturalnică, departe de centru, chiar dacă majoritatea manifestaţiilor din Cluj-Napoca au loc de obicei în Piaţa Unirii din oraş.

La eveniment a fost prezent şi deputatul USR de Cluj, Adrian Dohotaru, care a declarat că susţine respectarea drepturilor comunităţii LGBT+ şi că Primăria a greşit că nu i-a lăsat în zona centrală.

”Cu USR ne-am poziţionat foarte clar, susţinem parteneriatul civil într-o proporţie de peste 90 la sută dintre membrii care fac parte din Comitetul Executiv. Este foarte bine că avem astfel de marşuri, să arătăm diversitatea oraşului”, a spus Dohotaru.

Imediat după terminarea marşului, organizatorii i-au sfătuit pe cei prezenţi să renunţe la însemnele, pancartele şi steagurile cu care au venit, subliniind faptul că ”oraşul nu este sigur” din acest punct de vedere.

Tot sâmbătă, începând cu ora 13.00, organizaţia Noua Dreaptă a anunţat desfăşurarea unui marş în centrul oraşului, scopul manifestaţiei fiind de susţinere a familiei tradiţionale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.