Clubul Sportiv Universitar "Ştiinţa" din Constanţa se numeşte, începând de luni, Clubul Sportiv Universitar "Simona Halep", anunţă Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În vederea recunoaşterii oficiale a impresionantei performanţe înregistrate de Simona Halep, prima jucătoare de tenis din România câştigătoare a turneului de la Wimbledon, ministrul Educaţiei Naţionale a emis astăzi, 15 iulie 2019, un ordin, prin care denumirea Clubului Sportiv Universitar „Ştiinţa” din Constanţa se modifică şi devine Clubul Sportiv Universitar „Simona Halep” din Constanţa (potrivit prevederilor legale, cluburile sportive studenţeşti se organizează şi funcţionează în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale sau a universităţilor)", se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu i-a înaintat ordinul sportivei la întoarcerea acesteia în ţară, în Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional "Henri Coandă" din Bucureşti, şi "şi-a exprimat speranţa că exemplul de dăruire şi perseverenţă al Simonei Halep va inspira cât mai multe generaţii de copii", mai scrie în comunicat.

Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea grand slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc. Halep a cucerit anul trecut turneul de la Roland Garros.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.