Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a participat la „Ghişeul.ro - 10 ani de plăţi online”, organizat de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), unde a afirmat că priorităţi în mandatul pe care îl are sunt transformarea digitală şi transparenţa decizională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am participat astăzi la evenimentul “Ghişeul.ro - 10 ani de plăţi online”, organizat de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi Asociaţia de Plăţi Electronice din România (APERO). La nivel de Sector 1 nu a existat timp de un deceniu un departament IT pe care l-am înfiinţat în primele luni de la preluarea mandatului de primar, însă chiar şi cu acest departament este extrem de greu de atras oameni din cauza grilei de salarizare.  Avem nevoie de experţi în infrastructură, de analişti de procese şi aşa mai departe, dar e o diferenţă foarte mare între salariile din mediul privat şi ce putem oferi în primărie. Ceea ce înseamnă că trebuie să ne orientăm spre programe de training pentru angajaţii existenţi. Una din metodele prin care poate fi rezolvată această problemă este ca administraţia locală să se inspire din zona domeniului privat, iar funcţionarii publici să fie consideraţi „knowledge workers”. Este vorba de persoane care deţin cunoştinţe teoretice şi analitice, în urma unui proces de formare profesională, şi pe care le aplică la locul de muncă pentru a dezvolta produse şi servicii”, a scris Clotilde Armand, miercuri pe Facebook.
 
Ea a mai spus că va propune toate reformele legislative de care este nevoie atât la nivel local, cât şi central.
 
„Îmi doresc să creştem calitatea mediului de lucru, cu echipamente şi software moderne, să folosim programe informatice de tip COTS pentru fluxul documentelor sau pentru arhiva digitală şi să avem un concept de intranet cu informaţii în timp real. Trebuie să invingem această inerţie. Probabil că această inerţie, pe lângă nivelul scăzut al salariului, ar fi obstacolele majore care nu îi încurajează pe IT-işti să vină în administraţia publică. O să propunem toate reformele legislative necesare la nivel local şi central. Mesajul meu este unul simplu: eu susţin foarte mult acest efort pe digitalizare. Avem competenţele necesare în România, trebuie neapărat cu toţii să facem acest efort. Eu, ca primar, o să fac tot posibilul ca să împing lucrurile, însă trebuie şi alte forţe de la nivel naţional, de la nivelul Parlamentului, pentru aceste legi de care avem nevoie”, a conchis Armand.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.