Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, scrie pe Facebook, duminică, de ce nu a putut să se ocupe de spaţiile verzi de pe Bulevardul Magheru, ea arătând că a constatat că nu are dreptul să facă asta pentru că bulevaruld aparţine de Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din cadrul Primăriei Capitalei. Ea afirmă că este nevoie cât de curând o discuţie despre reforma administrativă a Capitalei şi de un nou dialog la nivelul tuturor forţelor politice despre o nouă împărţire administrativă a oraşului, despre o nouă Lege a Bucureştiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Bucureşti – labirint administrativ. Bucureştiul este împărţit în 6 sectoare : Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5, Sectorul 6 - fiecare având primarul şi consiliul său. Peste aceste sectoare tronează Primăria Municipiului Bucureşti. Veţi spune că nu este nimic nefiresc până acum. Dar! Fiecare primărie de sector are structuri şi subordonate”, spune primarul Sectorului 1.
 
Ea dă şi un exemplu, precizând că există şase Administraţii ale Domeniului Public (ADP), iar fecare ADP se ocupă de domeniul public dintr-un sector: spaţiile verzi, parcări şi în unele cazuri de servicii de salubrizare. Însă sunt zone întregi dintr-un anumit sector (străzi, parcuri, parcări) care nu aparţin acestor ADP-uri, fiindcă Primăria Capitalei are şi ea un fel de ADP numit Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) pentru tot ce înseamnă spaţii verzi.
 
Potrivit primarului, ”ALPAB se ocupă de mai multe zone verzi situate pe teritoriul celor 6 sectoare iar de aici apare începe să apară confuzia juridică sau a cetăţenilor”.
 
”De exemplu: în Sectorul 1 sunt multe parcuri care nu sunt în subordinea primăriei de sector (Herăstrău, Cişmigiu, Floreasca, Bordei) sau străzi care nu sunt în subordinea ADP Sector 1 (Calea Griviţei, Calea Victoriei, Ion Mihalache sau cele pe care există transport în comun) şi se află la o altă structură din cardul Primăriei Capitalei numită Administraţia Străzilor. Mare mi-a fost uimirea atunci când am dorit să fac curat şi să mă ocup de spaţiile verzi de pe Bulevardul Magheru să constat că nu am dreptul să fac asta pentru că bulevaruld aparţine de (atenţie!) Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din cadrul Primăriei Capitalei. Kafka!”, scrie Clotilde Armand în postare. 
 
Ea arată că sunt câteva mici exemple, pentru că” în haosul administrativ al celui mai mare oraş din România nu trebuie să uităm că s-au mai adăugat şi Companiile Municipale de tot felul... creaţia ultimului primar general din partea PSD, fără noimă”.
 
Şi uite aşa un primar de sector care are pe teritorul sectorului mai multe străzi sau parcuri şi vrea să le întreţină nu are cum. ”Pentru că hidra administrativă nu-i dă voie. Iar atunci când un primar de sector doreşte să fac protocol între instituţia lui şi cele din cadrul PMB.... proiectul îi este respins de consilierii aflaţi în ''opoziţie'' (cu toate că ei sunt la guvernare). Este cazul meu. La Sectorul 1 am încercat de aproape zece ori să trec un protocol cu Administraţia Străzilor pentru a mă ocupa de modernizarea unor străzi şi bulevarde. Consilierii PNL PSD Sector l-au picat nejustificat sau să nu putem face investiţii. Şi uite aşa anii trec. Iar birocraţia rămâne. Iar acolo unde există multă birocraţie şi ambiguitate juridică să ştiţi că există şi multă corupţie”, comentează primarul.
 
”Cred că trebuie să avem cât de curând o discuţie despre reforma administrativă a Capitalei, despre aceste anomalii sistemice care ne ţin captivi. Este nevoie de un nou dialog la nivelul tuturor forţelor politice despre o nouă împărţire administrativă a oraşului, despre o nouă Lege a Bucureştiului. Nu pentru noi. Pentru generaţiile care vin. V-am spus toate aceste lucruri pentru că atunci când suntem înjuraţi să ştiţi de ce o faceţi”, mai afirmă Clotilde Armand. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.