Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a reacţionat în legătură cu informaţiile lansate în spaţiul public de către liderul PNL Sector 1 Sebastian Burduja privind situaţia de la CET Griviţa şi a explicat că energia termică produsă de CET Griviţa este vândută către Compania Municipală Termoenergetica, aflată în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), iar CET Griviţa nu are atribuţii în zona termoficării, ci „prin acest CET s-au scurs mulţi bani către PNL şi PSD”, însă nu şi în mandatul ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„PNL Sector şi PSD Sector 1 şi-au împărţit pe criterii politice companiile aflate în subordinea Consiliului Local Sector 1, CET Griviţa şi Compania de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1. Au transformat aceste societăţi în sinecuri pentru membrii de partid, iar firmele lor de casă s-au abonat la contracte. Să luăm exemplul CET Griviţa: şeful de cabinet al lui Sebastian Burduja ocupă o funcţie de director, iar şefa de cabinet a viceprimarului PNL Sector 1 este membru în Consiliul de Administraţie (CA). În cazul Companiei de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1, doi consilieri locali PNL Sector 1 sunt reprezentanţi în AGA, preşedintele Consiliului de Administraţie este preşedintele Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Sector 1, iar directoarea companiei este o apropiată a fostului lider PNL, Dan Radu Ruşanu. Este atât de strânsă legătura între PNL Sector 1 şi PSD Sector 1, încât în perioada în care Sebastian Burduja era ministrul Digitalizării, acesta l-a numit pe liderul PSD Sectorul 1, Florin Manole, în funcţia de membru în CA la Poşta Română”, a afirmat Clotilde Armand, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.

Edilul a mai spus că şi dacă ar dori să lase locuitorii Sectorului 1 fără apă caldă, aşa cum acuză PNL Sector 1, nu ar avea cum pentru că singurul producător de energie termică din Capitală aflat în subordinea Consiliului Local Sector 1 este CET Griviţa care, însă, produce aproximativ 3% din energia termică necesară în Bucureşti.

Ea a mai explicat că nu a fost de acord cu proiectul de buget propus de către CET Griviţa prin care ar fi majorat numărul de angajaţi, chiar dacă nu au nimic de operat în plus.

„Acum, ca să explic pe înţelesul ministrului Energiei, cum este distribuită apa caldă şi căldura în Capitală şi care este situaţia la CET Griviţa. Conducerea CET Griviţa a propus un proiect de buget prin care se măreşte numărul de angajaţi (deşi n-au nimic de operat în plus) şi salariile conducerii. Evident că n-am fost de acord cu acest buget şi nici nu voi fi. Însă vreau să ştiţi ceva foarte clar: Clotilde NU lasă Bucureştiul fără apă caldă. Şi dacă ar vrea să facă asta nu are cum... Singurul producător de energie termică din Capitală aflat în subordinea Consiliului Local Sector 1 este CET Griviţa care, însă, produce aproximativ 3% din energia termică necesară în Bucureşti”, a completat Armand.

Primarul Sectorului 1 a mai precizat că „energia termică produsă de CET Griviţa este vândută către Compania Municipală Termoenergetica, aflată în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti”.

„Această companie a municipalităţii este principalul furnizor de apă caldă şi încălzire în sistem centralizat care are atribuţii de distribuire către bucureşteni. Repet, CET Griviţa nu are atribuţii în zona termoficării. Restul sunt minciuni. Prin acest CET s-au scurs mulţi bani către PNL şi PSD. Nu şi în mandatul meu!”, a conchis Clotilde Armand.

Reprezentanţii PNL Sector 1 au acuzat-o pe edilul Clotilde Armand că lasă, începând de luni, peste 20.000 de apartamente din Sectorul 1 şi Sectorul 6 fără apă caldă, pentru că primarul refuză să pună pe ordinea de zi bugetul companiei CET Griviţa, precum şi majorarea de capital necesară pentru finalizarea investiţiilor şi asigurarea capitalului de lucru. Astfel, organizaţia liberală de sector îi cere PNL primarului Armand convocarea unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local cu cele două puncte pe ordinea de zi şi anume bugetul de venituri şi cheltuieli şi majorarea de capital a CET Griviţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.