Clotilde Armand a anunţat că Şcoala Regală revine pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 1, iar elevii bucureşteni vor beneficia de această nouă unitate de învăţământ care va fi înfiinţată de Primăria Sectorului 1 în zona Casa Presei Libere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Şcoala Regală revine pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local din data de 23 martie 2021. Elevii bucureşteni vor beneficia de o nouă unitate de învăţământ care va fi înfiinţată de Primăria Sectorului 1 în zona Casa Presei Libere. Este vorba de "Şcoala Regală" care va fi amenajată în imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 unde, până de curând, a funcţionat Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice, structură care a fost desfiinţată prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1. Imobilul la care se face referire are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, iar după desfiinţarea structurii amintite mai sus nu este folosit la întreaga lui capacitate.
 
Pentru realizarea acestui proiect, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 1 din data de 23 martie 2021 se află un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1, în vederea înfiinţării unităţii de învăţământ preuniversitar "Şcoala Regală".
 
Potrivit proiectului de hotărâre, primarul Sectorului 1 este mandatat să preia în numele Consiliului Local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administraţia Domeniului Public, imobilul situat în Bulevardul Poligrafiei nr. 4. Totodată, acesta este mandatat să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obţinerii avizelor pentru înfiinţarea unităţii de învăţământ "Şcoala Regală".

Mai multe personalităţi din lumea culturală şi artistică mi-au propus ca Şcoala Regală să fie o şcoală dedicată artelor. De exemplu, acest spaţiu poate deveni o extensie a Colegiului Naţional de Muzică ”George Enescu’’. Îi mulţumesc violonistului Alexandru Tomescu pentru susţinerea acestui proiect important pentru toată comunitatea noastră”, a scris Clotilde Armand duminică pe Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.