Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă, marţi seară, că Polişia Locală a aplicat o amendă”record” de 475.000 de lei pentru defrişarea a 47 de arbori fără autorizaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În goana după profit rapid, unii dintre dezvoltatorii imobiliari încalcă flagrant legislaţia de urbanism şi mediu. Poliţia Locală Sector 1-Compartiment Protecţia Mediului a dat ieri o amendă record, în cuantum de 475.000 lei, pentru defrişarea ilegală a 47 de arbori”, a scris, marţis eară, pe Afcebook, Clotilde Armand.

Primarul din Sectorul 1 precizează că amenda a fost aplicată unui ”mare dezvoltator”.

”Contravenţia pentru taierea unei veritabile păduri urbane a fost dată unui mare dezvoltator care construieşte un complex de locuinţe de lux în nordul Sectorului 1. A primit amenda maximă prevăzută de lege: 10.000 lei/ arbore defrişat ilegal. La această sumă s-a adăugat o altă sancţiune contravenţională, în cuantum de 5.000 lei, pentru neasigurarea spălării zonei aferente şantierului şi a utilajelor din perimetrul acestuia”, a explicat Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 apreciază că ”reformarea Poliţiei Locale îşi arată roadele”.

”Nu sunt perfecţi cei din poliţie şi mai sunt lucruri de îmbunătăţit. Dar în Sectorul 1 îi sancţionăm pe toţi cei care încalcă legea, indiferent de numele, influenţa politică, puterea financiară sau calitatea acestuia”, a mai afirmat Clotilde Armand.

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Locale Sector 1 fac apel la populaţie să sesizeze orice potenţială încălcare a legii.

”De la începutul anului şi până în prezent, numărul de documente intrate şi ieşite în/din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 a depăşit numărul de 25.000. Colegele noastre de la Registratură înregistrează fiecare solicitare venită, care apoi este repartizată structurii competente”, au precizazt oficialii Poliţiei Locale Sector 1.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.