Primarul Sectgorului 1, Clotilde Armand anunţă duminică, în urma dezvăluirilor făcute de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, că în clipa în care Toni Greblă, sau orice alt reprezentant PSD şi PNL, vor avea tupeul să conteste reglementările de urbanism ale întregii zone istorice a municipiului Bucureşti, vor avea din partea ei o plângere penală pentru distrugerea patrimoniului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În faţa Ateneului Român există un părculeţ. Astfel de spaţii verzii existau şi în curtea sediilor PNL şi PSD Sector 1. În toate cazurile vorbim de zone istorice protejate. Doar o minune a făcut ca un imobil să nu apară în curtea Ateneului Român şi să betoneze acel spaţiu verde. Ne-am luptat şi vom lupta împreună cu primarul general al Capitalei şi ONG-urile pentru salvarea spaţiilor verzi şi a imobilelor de patrimoniu arhitectural.”, spune primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand arată că ”Nicuşor Dan a înştiinţat astăzi opinia publică că actualul prefect al Capitalei, susţinut de PSD şi PNL, vrea să atace luni în instanţă PUZ Zone protejate, ceea ce ar permite suspendarea documentului, cu consecinţa intrării în legalitate a unor construcţii ridicate ilegal în zone protejate şi a ridicării altor construcţii în aceste zone, fără aplicarea reglementărilor specifice lor”.

”Adică prefectul, reprezentantul Guvernului în teritoriu, dă liber la furat, cu alte cuvinte. Până acum, în ciuda solicitărilor noastre, nici el, nici şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, nu au suspendat niciun şantier ilegal”, adaugă primarul Sectorului 1.

”Vreau să transmit un mesaj ferm: în clipa în care Toni Greblă, sau orice alt reprezentant PSD şi PNL, vor avea tupeul să conteste reglementările de urbanism a întregii zone istorice a municipiului Bucureşti, vor avea din partea mea o plângere penală pentru distrugerea patrimoniului”, anunţă Clotilde Armand. ”În Sectorul 1 sunt cele mai multe zone istorice aflate sub regim de protecţie. Am reuşit să suspendăm multe şantiere ilegale şi nu vom lăsa mafia imobiliară să pună stăpânire pe oraş, indiferent cât de mulţi bani aruncă în trusturile de presă să ne intimideze sau în ameninţări făţişe”, mai spune ea în mesaj.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat duminică, pentru News.ro, ca reacţie la acuzaţiile aduse de Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă, că i-a solicitat prin două adrese primarului Capitalei să îi trimită copie certificată după aceste PUZ-uri pe zonele protejate, după ce a apărut un zvon că acestea nu ar fi fost adoptate în 2000, în CGMB şi că nu ar exista în arhivele Primăriei, dar primarul nu i-a răspuns la niciuna dintre adrese.

Prefectul afirmă că această ieşire a lui Nicuşor Dan îi arată că este ceva în neregulă şi că nu are ce să atace mâine în instanţă pentru că nu ştie dacă există aceste PUZ-uri, nu le-a văzut ca să conteste legalitatea adoptării lor. Toni Greblă mai arată că primarul este obligat, în virtutea legii, să îi pună la dispoziţie toate documentele.

 

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan, afirmă că prefectul municipiului Bucureşti intenţionează să atace luni în instanţă PUZ Zone protejate, ceea ar permite suspendarea documentului, cu consecinţa intrării în legalitate a unor construcţii ridicate ilegal în zone protejate şi a ridicării altor construcţii în aceste zone, fără aplicarea reglementărilor specifice lor. Motivaţia ar fi, conform edilului, aceea că „există suspiciuni în diverse medii” cu privire la acest document.

El susţine că demersul prefectului ar avea la bază o adresă din decembrie 2022 a Inspectoratului de Stat în Construcţii, adresă care ar conţine pasaje întregi din documentele unei asociaţii care „apără investiţii controversate din Bucureşti”. „Sper ca în urma acestui avertisment public pe care eu îl lansez instituţiile statului român să reacţioneze şi să împiedice acest act de iresponsabilitate”, spune Nicuşor Dan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.