Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, marţi, că instanţa a dispus anularea amenzii pe care Garda de Mediu a aplicat-o în martie Primăriei pentru că nu a asigurat salubrizarea în sector. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Judecătoria Sectorului 1 a anulat astăzi, în primă instanţă, procesul-verbal de constatare realizat de Garda de Mediu pe 17 martie şi contravenţiile (...) primite pentru că Primăria nu ar fi asigurat salubrizarea. Serviciul de salubrizare este delegat către firma Romprest, companie care trebuie să asigure curăţenia Sectorului 1. Asta au susţinut avocaţii în instanţă şi au obţinut victoria”, a scris, marţi, pe Facebook, Clotilde Armand.  

Potrivit portalului instanţei, decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

În 17 martie, Primăria Sector 1 a fost sancţionată de comisarii Gărzii de Mediu pentru nerespectarea măsurilor dispuse la controlul anterior.  

”Instituţia nu a încheiat contracte cu un operator de transfer de răspundere în domeniul gestionării deşeurilor de ambalaje şi nu a asigurat salubrizarea Unităţii Administrativ-Teritoriale Sector 1, a transmis atunci instituţia.  

Situaţia salubrizării în sector a fost gravă, Prefectura Capitalei fiind de acord să declare stare de alertă pentru 30 de zile.  

Ulterior, Primăria şi firma au ajuns la un acord, după reducerea preţurilor pentru colectarea deşeurilor.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.