Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat, miercuri, că nu va emite avizul pentru demolarea imobilului din Şoşeaua Kiseleff nr. 21 care a fost timp de mai mulţi ani reşedinţa ambasadorului SUA în România şi ai căror proprietari vor să demoleze vila pentru a construi pe spaţiul verde un ansamblu de blocuri. „Dacă până să ajung eu primar s-au dat avize în funcţie de cât de mult «sponsoriza» un dezvoltator sau altul, ar fi bine să ştie toţi dezvoltatorii că nu mai merge aşa iar lucrurile trebuie să se schimbe în profunzime”, a adăugat edilul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Zona protejată din Şoseaua Kiseleff intră în vizorul dezvoltatorilor imobiliari. Imobilul situat în Şoseaua Kiseleff nr. 21 a fost pentru mai mulţi ani reşedinţa ambasadorului SUA în România. Acest imobil are o grădină generoasă. Actualii proprietari intenţionează să demoleze vila şi să construiască pe spaţiul verde al grădinii un ansamblu de locuinţe colective. Pe scurt: câteva blocuri. Acest proiect ar mutila iremediabil aspectul urbanistic al zonei, aşa cu s-a întâmplat în cazul vilei Filipescu-Brâncoveanu din Bulevardul Aviatorilor (în curtea sediului central PNL) - unde cu binecuvântarea fostei primăriţe şi a majorităţi PSD din Consiliul General al Municipiului Bucureşti au început să răsară rapid 3 blocuri într-o zonă istorică protejată, într-o zonă unde este interzis să construieşti”, a scris Clotilde Armand, miercuri pe Facebook.
 
Ea le-a transmis dezvoltatorilor că nu vor mai fi date avize în funcţie de cât de mult „sponsorizează”.
 
„Am primit la primărie pentru avizare dosarul pentru elaborarea de desfiinţare a construcţiei din Şoseaua P.D. Kiseleff nr. 21.  O spun răspicat: Primarul Sectorului 1 nu-şi dă acordul, eu nu avizez aşa ceva. Dacă până să ajung eu primar s-au dat avize în funcţie de cât de mult «sponsoriza» un dezvoltator sau altul, ar fi bine să ştie toţi dezvoltatorii că nu mai merge aşa iar lucrurile trebuie să se schimbe în profunzime”, a conchis Armand.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.