Clotilde Armand, candidata Alianţei USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, susţine că o firmă paravan pentru o reţea off-shore menţionată şi în Panama Papers a câştigat un contract pentru „test rapid COVID-19 antigen”, în valoare de 44.000 lei. Contractul a fost acordat de Centrul Caraiman, instituţie aflată în subordinea Primăriei Sectorului 1. Firma respectivă a mai câştigat, în martie, 22 de licitaţii organizate de diverse spitale, inclusiv Institutul „Matei Balş”, mai precizează Armand. Referitor la subiect, edilul Sectorului 1 Dan Tudorache a declarat, pentru News.ro, că informaţiile nu sunt adevărate şi a adăugat că au fost făcute verificări la Primărie de către Curtea de Conturi, care nu a găsit nereguli. Social-democratul mai spune că tinde să ia „de bun ce zice Curtea de Conturi”, nu ce afirmă Clotilde Armand.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Clotilde Armand, eurodeputat şi candidata Alianţei USR-PLUS la Primăria Sector 1, continuă să dezvăluie afacerile dubioase ale primarului PSD Daniel Tudorache şi ale apropiaţilor săi. De data aceasta, este vorba de un contract pentru «test rapid COVID-19 antigen», în valoare de 44.000 lei, acordat de Centrul Caraiman, instituţie subordonată Primăriei Sector 1, unei firme paravan pentru o reţea off-shore menţionată în Panama Papers. Firma în cauză a câştigat doar în luna martie, când pandemia începea să lovească şi România, 22 de licitaţii organizate de diverse spitale, inclusiv Institutul Matei Balş”, arată o postare făcută joi pe pagina de Facebook a USR.
 
Sursa citată reaminteşte că a fost depusă o plângere penală la DNA în legătură cu un contract încheiat cu o firmă de apartament de acelaşi Centru Caraiman pentru achiziţia de holtere EKG în valoare de peste 50 milioane lei.
 
„Candidatul USR- PLUS la Primăria Sector 1 a dezvăluit şi până acum afacerile dubioase derulate sub administraţia PSD, fiind depusă chiar şi o plângere la DNA cu privire la contractul încheiat cu o firmă de apartament de acelaşi Centru Caraiman pentru achiziţia de holtere EKG în valoare de peste 50 milioane lei. Hoţia şi contractele păguboase trebuie să înceteze, este vremea ca Bucureştiul să fie administrat de oameni competenţi şi integri! Stradă cu stradă, oraş cu oraş, schimbăm România!”, a conchis sursa menţionată.
 
Contactat de News.ro, Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a acuzat-o pe Clotilde Armand că se află în campanie electorală şi minte.

„Minte. Clotilde Armand nu ştie decât să mintă. E în campanie electorală şi în afară de a spune minciuni, nu spune nimic adevărat. Oricum la noi a venit Curtea de Conturi. Dacă era ceva în neregulă, Curtea de Conturi ne dădea măsuri ca fiind în neregulă. Eu între - iei de bun ce zice Curtea de Conturi sau iei de bun ce zice Clotilde Armand? Eu iau de bun ce zice Curtea de Conturi”, a afirmat, pentru News.ro, Daniel Tudorache.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.