Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţa Galaţi a decis, duminică, închiderea tuturor restaurantelor, cafenelor, barurilor, cinematografelor şi instituţiilor de cultură din municipiul reşedinţă de judeţ, după ce rata de infectare a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori. Măsuri similare au fost dispuse şi în localitatea Nistoreşti, unde se înregistrează o rată de infectare de peste 4 cazuri de Covid 19 la mia de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform deciziei CJSU Galaţi, în municipiul Galati se înregistrează o rată de infectare de 3,10 la mia de locuitori iar la Nistoreşti de 4,22 la mia de locuitori.

În consecinţă, Comitetul a decis ca în ambele localităţi, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor să fie interzisă. De asemenea, au fost interzise toate evenimentele culturale în municipiul Galaţi si în localitatea Nistoreşti,  dar şi în oraşul Tecuci şi în alte 13 localităţi.

Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate, în localităţile Nicoreşti  şi municipiul Galaţi.

În judeţul Galaţi, de la debutul pandemiei au fost confirmate cu coronavirus 7.773 de persoane, dintre care 240 au decedat. In acest judeţ au fost realizate aproape 55.600 de teste pentru depistarea infecţiei cu coronavirus.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.