Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bistriţa-Năsăud a decis luarea unor măsuri suplimentare în Romuli, Şintereag şi Măgura Ilvei pentru a combate răspândirea COVID-19 şi a redus măsurile în unităţile administrativ teritoriale Salva, Şieu Odorhei, Livezile. În Romuli va fi suspendată activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, precum şi a jocurilor de noroc, masca va fi obligatorie în spaţii deschise pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. În Şintereag şi Măgura Ilvei activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor şi jocurilor de noroc se va desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-23.00, iar masca în spaţiile deschise va fi obligatorie. Măsurile intră în vigoare din 25 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Conform Hotărârii C.J.S.U 123/24.12.2020, se introduc restricţii în unitatea administrativ teritorială Romuli, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1.000 de locuitori.

În acest UAT, se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

- Aceeaşi Hotărâre CJSU prevede măsuri suplimentare în Şintereag şi Măgura Ilvei, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1.000 şi mai mică de 3/1.000 de locuitori.

În aceste UAT-uri activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleaşi restricţii se aplică şi în cazul activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

- De asemenea, conform aceleaşi Hotărâri C.J.S.U. 123/24.12.2020, în unităţile administrativ-teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile  este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori: Salva, Şieu Odorhei, Livezile şi unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, cu excepţia celor menţionate mai sus şi pentru care nu au fost introduse restricţii prin Hotărâri ale CJSU adoptate începând cu data de 15.10.2020, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfăşura fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleaşi restricţii se aplică şi activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

Restricţiile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. 123/24.12.2020 se vor ridica în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 25 decembrie 2020”, potrivit comunicatului de presă al Prefecturii Bistriţa-Năsăud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.