CJ Cluj şi Primăria Turda vor să construiască o telegondolă care să lege Salina Turda, Cheile Turzii şi Cheile Turenilor, marţi fiind semnat acordul de asociere în vederea derulării acestui proiect de investiţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Alin Tişe a semnat marţi, împreună cu primarul municipiului Turda, Cristian Matei, un acord de asociere în vederea derulării, în comun, a proiectului de investiţii vizând construirea, la Turda, a unei linii de transport urban şi periurban, pe cablu.
Conform CJ Cluj, noua reţea de tip telegondolă va uni cele mai importante trei obiective turistice din zonă, respectiv Salina Turda, Cheile Turzii şi Cheile Turenilor.

 „Este un proiect de mobilitate urbană cu adevărat unic în România şi extrem de important atât pentru municipiul Turda, prin diminuarea presiunii exercitate asupra transportului public local în timpul sezonului de vizitare, cât şi pentru judeţul Cluj, în ansamblu. Această nouă modalitate ecologică de transport va avea un impact pozitiv atât asupra calităţii mediului cât şi asupra mobilităţii cetăţenilor şi a turiştilor care vizitează trei dintre cele mai căutate obiective turistice din zonă”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

În baza acestui acord, Consiliul Judeţean Cluj va elabora întreaga documentaţie tehnică şi de urbanism necesară implementării proiectului. De asemenea, forul administrativ judeţean va asigura şi cofinanţarea execuţiei lucrărilor pe acele tronsoane ale reţelei situate în afara municipiului Turda.


Costurile de implementare a acestui proiect urmează a fi suportate din fonduri europene.  

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.