Consiliul Judeţean (CJ) Cluj susţine că toate criticile Sorinei Pintea la adresa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj sunt acuzaţii aduse propriului minister, deoarece unitatea medicală se află în subordinea Ministerului Sănătăţii. Sorina Pintea a făcut o vizită neanunţată la Spitalul Judeţean Cluj, spunând că imaginea pe care pacienţii o vad când intră în acest spital este "dezolantă", menţionând "lipsa de organizare" şi "mizeria" din curtea spitalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Judeţean Cluj a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că Sorina Pintea se acuză pe sine prin constatările făcute în urma controlului de la Spitalul Judeţean Cluj.

“Aflat în campanie electorală, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se miră la ceas de noapte şi se acuză pe sine. Constatările referitoare la situaţia de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca sunt, de fapt, acuzaţii aduse propriului minister fiindcă spitalul este în subordinea directă a Ministerului Sănătăţii. O miră dezorganizarea pe doamna ministru? Nu sunt ambulanţe suficiente? Nu se fac operaţii în weekend? Toate acestea ţin de modul în care ministrul organizează activitatea ministerului, prin însăşi misiunea pe care o are”, a transmis CJ Cluj.

Consiliul Judeţean menţionează că are în proprietate doar clădirile Spitalului Judeţean şi că are sarcina de a investi în lucrările majore care ţin de consolidarea şi modernizarea clădirii, iar igienizarea şi lucrările curente aparţin ministerului.

“În anul 2018, Consiliul Judeţean a investit numai în acest spital 3.291.590 lei iar pentru primul trimestru din 2019 a alocat 1 milion de lei. Mai mult, tot pentru Spitalul Judeţean, Consiliul Judeţean Cluj a accesat şi câştigat fonduri europene în valoare de 13.182.344 lei pentru dotarea ambulatoriului spitalului. Consiliul Judeţean Cluj îi solicită public ministrului Pintea să nu mai folosească sănătatea drept lance în campania electorală”, se mai arată în comunicat.

Sorina Pintea arată, duminică, într-o postare pe Facebook, că sâmbătă seara a continuat seria de vizite inopinate, mergând la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, în Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia de Ortopedie.

"Pentru că, la Cluj, clădirea spitalului este în sistem pavilionar, la UPU erau mulţi pacienţi care aşteptau să fie transportaţi cu ambulanţa în secţiile în care urmau să fie investigaţi. Dat fiind că vorbim despre gestionarea urgenţelor medicale care se prezintă în această unitate, este necesar ca spitalul să aibă o ambulanţă proprie care să asigure transportul pacienţilor care necesită investigaţii în cel mai scurt timp, nu doar atunci când serviciul de ambulanţă Cluj poate asigura transportul acestora într-o secţie în alta", a relatat Pintea.

Ea a spus că a constatat că, din păcate, la Secţia de Ortopedie nu se poate opera în weekend, iar cazurile care necesită intervenţii chirurgicale sunt transferate în alte spitale.

"De asemenea, imaginea pe care pacienţii o vad când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare şi mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizită demnă să dea încredere celor care vin aici pentru a-şi rezolva o problemă medicală", a mai spus Pintea.

Potrivit acesteia, Ministerul Sănătăţii finanţează anul acesta achiziţia de aparatură medicală solicitată de SCJU Cluj, însă acest lucru nu este suficient pentru ca pacienţii să beneficieze de un act medical de calitate acordat în condiţii de siguranţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.