Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că nu există un conflict între Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, şi Vlad Voculescu, ministrul Sănătăţii, ambii fiind ”suficient de tineri şi de inteligenţi să poată să aibă un dialog profesional”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolae Ciucă a fost întrebat, joi seară, la TVR 1, facă există un conflict între Valeriu Gheorghiţă şi Vlad Voiculscu şi a răspuns râzând: ”Nici pe departe. Vă daţi seama că în tot ansamblul acesta de activităţi nu am stat să urmărim partea de conflict personal şi nici nu cred că a fost un conflict personal. Cred că sunt amândoi suficient de tineri şi de inteligenţi să poată să aibă un dialog profesional”.

Ciucă a precizat că armata a adus ”rigoare” în campania de vaccinare, dar şi întreaga logistică de care dispune.

În 12 martie, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a vorbit din nou despre relaţia sa cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, el susţinând că între el şi Voiculescu nu există "tensiuni" din punct de vedere instituţional.

Ministerul Sănătăţii a publicat, în premieră, date referitoare la pandemie defalcat pe judeţe. De exemplu, s-au prezentat numărul de teste realizate în fiecare judeţ, rata de pozitivare, numărul persoanelor spitalizate, cel al vindecaţilor şi cel al celor care s-au reinfectat. De asemenea, s-au publicat date referitoare la vaccinare. 

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că vor fi făcute verificări dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia atunci când a publicat date referitoare la pandemie, precizând că erau necesare mai multe avize.

În replică, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a precizat că date referitoare la numărul de teste ar fi trebuit să fie publicate cu mult timp înainte.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarant, răspunzând unei întrebări cu privire la publicarea de către Ministerul Sănătăţii a unor date referitoare la vaccinare, că nu a făcut plângere, ci a făcut o informare la solicitarea premierului, legată de datele privitoare la vaccinare, modalitatea prin care sunt puse în mediul online şi ce informaţii sunt prezentate.

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.