Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, referitor la noul pod peste Tisa şi punct de frontieră cu Ucraina care urmează să fie realizate la Sighetu Marmaţiei, că o hotărâre de Guvern pentru expropriere se află pe circuit în Executiv. ”Parcursul tehnic ne va aduce nu mai târziu de două, trei săptămâni, să fie aprobată şi odată aprobată hotărârea de expropriere, atunci pot să înceapă lucrările”, a explicat el. Totodată, el a menţionat că în 22 noiembrie va fi semnat contractul pentru noul terminal de la Aeroportul din Baia Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan, a declarat, vineri, la Sighetu Marmaţiei, unde premierul Nicolae Ciucă şi ministrul de Interne, Lucian Bode, au făcut o vizită, că Podul peste Tisa este cel mai important proiect.

”Marţi am recepţionat proiectul tehnic care prevede lucrările la Podul peste Tisa şi Punctul de Trecere a Frontierei pe partea românească, cu toate dotările aferente, un proiect de 150 de milioane de lei, primul proiect în parteneriat între Consiliul Judeţean Maramureş şi CNAIR, proiect care dovedeşte a fi unul foarte, foarte bun, pentru că suntem deja cu proiectarea finalizată şi urmează să intrăm în partea de execuţie, după ce vom primi hotărârea de Guvern cu culoarul de expropriere finalizată. Asta se va întâmpla în următoarele săptâmâni”, a afirmat şeful CJ.

El a precizat cp până în augfust 2024 podul şi PTF vor fi finalizate.

Ciucă a fost întrebat dacă proiectul va putea fi finanţat la timp, astfel încât să fie realizat până în august 2024.

”În momentul în care proiectul a fost aprobat, a fost aprobată şi finanţarea. În deplină corelaţie cu proiecţia de buget pe anul viitor, vă pot spune fără niciun fel de problemă că există bani pentru investiţii. Mai mult decât atât, acest proiect este asigurat, este finanţat prin fonduri europene, ca atare, nu se pune problema ca el să nu fie finalizat”, a explicat Ciucă.

El a mai fost întrebat când se vor semna contractele pentru terminalul de la aeroport şi pentru pod.

”La terminal, contractul va fi semnat pe 22, iar pentru pod mai avem în circuit, la nivelul Guvernului, o hotărâre de Guvern pentru expropriere. Parcursul tehnic ne va aduce nu mai târziu de două, trei săptămâni, să fie aprobată şi odată aprobată hotărârea de expropriere, atunci pot să înceapă lucrările”, a menţionat Ciucă.

”Contractul pentru Podul peste Tisa nu a fost semnat, contractul de finanţare, pentru că nu este necesar în această fază”, a explicat Ionel Bogdan, precizând că beneficiarul contractului este CNAIR, iar CJ Maramureş e partenerul care implementează proiectul

”Avem în schimb fila de buget a Ministerului Transporturilor asigurată pentru întreaga finanţare”, a adăugat Ionel Bogdan.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.