Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, anunţă că săptămâna aceasta va fi operaţional programul pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, iar tot în cursul acestei săptămâni se discută şi soluţii pentru susţinerea marilor companii şi a sistemului bancar în perioada de criză sanitară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Florin Cîţu a afirmat că România va continua să beneficieze de surse de finanţare din împrumuturi, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă. 
 
"Eu nu văd probleme de finanţare. Din împrumuturi, este clar, pentru că veniturile de la buget vor scădea în perioada următoare, sunt companii care nu mai funcţionează acum şi veniturile vor scădea”, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, luni seară, într-o intervenţie la B1 Tv. 
 
Florin Cîţu a spus că pe termen scurt cel mai rapid se poate face plata facturilor, rambursarea TVA în cuantum de 10 miliarde în lunile martie şi aprilie, iar la rectificarea bugetară vor fi alocaţi mai mulţi bani Casei de Asigurări de Sănătate pentru plata concediilor medicale. 
 
Ministrul Finanţelor a declarat, de asemenea, că măsurile fiscale adoptate de statul român sunt mai "relaxate” decât în alte ţări, dând exemplul liniilor de credit pentru finanţarea IMM-urilor care sunt "pentru toată lumea”. Cîţu a spus că procedura în ceea ce priveşte acordarea acestor linii de credit va fi finalizată în două-trei zile, iar companiile vor trebui să completeze un singur formular care va merge către bănci, Fondul Naţional de Garantare, urmând a face legătura între micii oameni de afaceri şi bancă. 
 
"Băncile au aderat la program, sunt aceleaşi bănci care au lucrat şi la Prima Casă, majoritatea. Pentru IMM va fi operaţional în această săptămână”, a afirmat Florin Cîţu. 
 
În ceea ce priveşte companiile mari şi sistemul bancar, ministrul Finanţelor a spus că acestea sunt susţinute prin plata şomajului tehnic, iar Guvernul caută soluţii pentru sprijinirea acestora, soluţiile urmând a fi anunţate săptămâna aceasta.
 
"Nu este momentul pentru populism după ce trece această perioadă, România trebuie să continue să funcţioneze, ca economie. De aceea suntem atenţi la soluţii”, a mai afirmat ministrul Finanţelor Publice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.