Premierul Florin Cîţu a afirmat miercuri, întrebat când va fi adoptată ordonanţa de urgenţă prin care vor fi plătite cadrele medicale care vor vaccina românii şi care vor fi sumele pe care le vor primi aceştia, că urmează să fie aprobat săptămâna viitoare actul normativ. Şeful Executivului a adăugat că „schimbarea majoră este introducerea acestei scheme de motivare pentru medicii de familie”, care participă la campania de vaccinare. Şi rezidenţii vor putea vaccina persoane, a mai spus prim-ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A fost astăzi (miercuri - n.r.) în primă lectură. Săptămâna viitoare o să fie aprobată. Suplimentar au fost introduse, dar nu este o formă finală, suplimentar a fost introdus un mod de a motiva şi medicii de familie ca să participe la această campanie de vaccinare. Sumele, vom discuta asupra acestor sume, dar faţă de proiectul iniţial a fost introdusă şi o schemă de motivare pentru medicii de familie ca să ajute la campania de vaccinare. Da, sunt şi rezidenţi. Voluntari nu ştiu dacă sunt, în această formă. Dar, repet, a fost în primă lectură. Va fi în procedură de avizare şi în funcţie de cum vor fi ministerele se vor adăuga lucruri şi vom vedea cum va arăta. Eu zic că schimbarea majoră este introducerea acestei scheme de motivare pentru medicii de familie. Ştim foarte bine că ei pot ajuta foarte mult. Da, trebuie să fie săptămâna viitoare aprobată. Am cerut ministrul Sănătăţii să aibă avizele pentru săptămâna viitoare”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de Guvern când va fi adoptată OUG prin care vor prim bani cadrele medicale care vaccinează persoanele şi care vor fi sumele.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.