Premierul Florin Cîţu le-a transmis prefecţilor şi reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică, că trebuie să continue campania de vaccinare, în contextul în care numărul persoanelor infectate cu noul COVID-19 este în creştere şi i-a îndemnat să se asigure că este intactă capacitatea de vaccinare şi niciun centru nu se închise. Şeful Guvernului a atras atenţia şi asupra fenomenului de falsificare a certificatelor de vaccinare şi a precizat că autorităţile vor avea toleranţă zero faţă de acest fenomen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Al doilea subiect vaccinarea. Este clar că avem un număr în creştere de persoane infectate şi aici trebuie să fim foarte atenţi. Campania de vaccinare trebuie să continue. Vreau de la dumneavoastră să ne asigurăm că avem capacitatea de vaccinare intactă, să nu se închidă niciun centru de vaccinare să ne asigurăm că oameni se pot vaccina ca şi până acum. Trebuie să îi informaţi pe oameni de beneficiile vaccinării. Bineînţeles trebuie făcute eforturi speciale de informare în mediile rurale, dar ştiţi foarte bine că vaccinarea nu e obligatorie. Trebuie să explicăm foarte bine legat de vaccinarea copiilor sub 18 ani”, a afirmat Florin Cîţu, la videoconferinţa de joi cu prefecţii şi reprezentanţii DSP de la Palatul Victoria.

El a avut un mesaj şi pentru reprezentanţii poliţiei şi i-a încurajat să desfăşoare operaţiuni ample pentru a combate fenomenul falsificării certificatelor de vaccinare.

„Pentru reprezentanţii poliţiei trebuie să verificăm fiecare caz de falsificare a certificatelor de vaccinare. Au fost câteva situaţii şi de aceea trebuie să ne implicăm direct. Ştiu că aţi făcut tot felul de acţiuni. E important să ştie oamenii că avem toleranţă zero pentru cei care falsifică certificate de vaccinare, pentru că cine face asta pune în pericol siguranţa altor persoane. Orice resurse de care aveţi nevoie trebuie să spuneţi, dar trebuie să stopăm acest fenomen”, a conchis Cîţu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.