Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, la evenimentul de lansare a campaniei de informare publică privind vaccinarea împotriva COVID-19, că aceasta se bazează pe întrebarea "ce conţine vaccinul". "Nu vorbim despre componenţa clară, despre elemente chimice sau lista ingredientelor vaccinului, ci e mai mult despre ce înseamnă vaccinul pentru noi.(...) Încercăm să aflăm de la dumneavoastră de ce vă este dor", a arătat el. Premierul vorbeşte, într-unul dintre spoturile campaniei, despre ce înseamnă vaccinarea pentru el şi le adresează o provocare membrilor Guvernului să facă acelaşi lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

 
"Această campanie are o temă: Împreună învingem pandemia. Doar împreună reuşim să învingem pandemia, e nevoie să ne vaccinăm cu toţii. Astăzi introducem un element noi, întrebarea ce conţine vaccinul? Nu vorbim despre componenţa clară, despre elemente chimice sau lista ingredientelor vaccinului, ci e mai mult despre ce înseamnă vaccinul pentru noi. Este o încercare de a afla ce înseamnă pentru fiecare dintre noi ce înseamnă acest vaccin şi cum ne ajută să revenim la normalitate. Încercăm să aflăm de la dumneavoastră de ce vă este dor", a afirmat Florin Cîţu.
 
El a vorbit despre revenirea la viaţa dinainte de pandemie, când nu eram nevoiţi să purtăm mască, să păstram distanţa. 
 
"Dacă ştim că acesta este obiectivul, atunci trebuie să ne vaccinăm. Mai simplu de atât nu se poate. Am tot spus: Hai că se poate pentru că am încredere că putem depăşi pandemia prin vaccinare. Putem învinge doar împreună această pandemie", a adăugat premierul.
 
El a explicat că vor fi 11 spoturi care vor fi difuzate în mass media: 3 generale, care arată de ce ne este dor, 7 făcute pe public ţintă: elevi, bunic, turist, festivalier.
 
"Sunt spoturi făcute pentru a ne putea regăsi fiecare dintre noi pentru că tuturor ne-a lipsit cel puţin un lucru. Pentru cei mai mulţi ne-au lipsit cei dragi", a arătat Cîţu.
 
El a spus că românii trebuie să se gândească ce le lipseşte, de ce le este dor.
 
"Poate vă e dor să mergeţi la un concert, să călătoriţi, fără grija restricţiilor şi a altor măsuri de siguranţă, dacă doriţi acest lucru, vaccinaţi-vă". 
 
El a adăugat că a vrut să le arate românilor ce înseamnă vaccinul pentru el, spotul nefiind difuzat la televizor, doar pe pagina sa de Facebook.
 
În imagini, Florin Cîţu apare într-un local, spunând că vaccinul conţine "normalitate": "Să pot să-mi beau cafeaua alături de prieteni, aici, la interior. Să nu mai depindem de mască, să putem să mergem la concerte, la plajă, fără griji, dar mai ales să pot să-mi văd familia în siguranţă".
 
El le-a lansat o provocare membrilor Guvernului şi liderilor coaliţiei: "ce conţine vaccinul pentru voi?".
 
"Am provocat colegii din guvern, liderii coaliţiei şi toţi românii să ne spună ce conţine vaccinul pentru ei. Fiecare ministru va posta un clip pe pagina personală. Domnii Gheorghiţă şi Baciu au sarcina să ajungă la lideri de opinie, actori, interpreţi, ca fiecare să susţină această campanie, să ne spună ce înseamnă vaccinul pentru ei. (...) Campania de vaccinare este a tututor, nu doar a mea şi a Guvernului", a declarat Florin Cîţu.. 
 
El a precizat că această campanie de comunicare a fost realizată fără costuri din partea Guvernului, cu sprijinul UNICEF, şi că nu s-a plătit nici pentru difuzare, fiind campanie de informare publică. 
 
Spoturile vor fi difuzate la tv, radio şi mediul online pentru cel puţin şase luni.
 
"Eu sper să fie cel mult şase luni, să nu avem nevoie de şase luni să învingem pandemia. Vreau ca fiecare român nevaccinat să se identifice cu personaje din spoturi (...) Concluzia: doar împreună învingem pandemia. Ne vaccinăm în număr cât mai mare şi ne recâştigăm viaţa înainte de pandemia. România, hai că se poate!", a conchis Cîţu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.