Premierul Florin Cîţu a afirmat, referitor la eventualitatea vaccinării obligatorii la anumitor categorii de personal, că trebuie să discute înainte cu experţii şi a adăugat că va continua să susţină ca angajaţii din domeniul sanitar neimunizaţi să plătească pentru testare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Propunerile trebuie să vină de la experţi, nu trebuie să vină doar de la noi, politicienii. Nu putem să spunem - vaccinarea obligatorie. Până la urmă, trebuie să ne gândim ce se întâmplă dacă cineva face vaccinarea obligatorie în sistemul medical şi dacă cineva chiar nu vrea să se vaccineze. Care sunt paşii următori? Îi desfiinţăm contractul de muncă? Ce facem? Până la urmă, trebuie să gândim toţi paşii, dacă ceva devine obligatoriu. De aceea eu eram adeptul acelei testări, pentru că orice pacient care merge la un spital se testează pe banii lui. Mi se pare normal ca şi în partea cealaltă, medicul, dacă nu vrea să se vaccineze, să se testeze tot pe banii lui, pentru a nu îmbolnăvi un pacient care s-a testat pe banii lui. Discuţia despre vaccinarea obligatorie daţi-mi voie să o am cu experţii. Dacă o să fie concluzia că aceasta este cea mai bună soluţie, eu sunt de acord”, a declarat Florin Cîţu, miercuri la Palatul Victoria, la finalul şedinţei Executivului. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.