Preşedintele Senatului Florin Cîţu a declarat că nu a văzut şi nu ştie ce prevede noul proiect de lege pentru introducerea obligativităţii certificatului verde la locul de muncă care ar putea fi asumat de Guvern şi ulterior adoptat de Parlament. Liderul PNL a adăugat că premierul Nicolae Ciucă a fost de acord să existe un nou proiect privind certificatul verde, însă în opinia sa depunerea unei noi propuneri legislative în Parlament va întârzia campania de vaccinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dacă este un alt proiect. Noi nu am văzut acest proiect. Am cerut să vedem celălalt proiect. Înţeleg că a fost o discuţie cu premierul. Premierul ar fi de acord cu acest nou proiect, dar eu nu l-am văzut, nu ştiu despre ce este vorba. Nu s-a discutat în coaliţie despre ce ar prevedea. Trebuie să îl vedem întâi”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat marţi la Parlament dacă liderii coaliţiei sunt de acord să existe un nou proiect de lege privind certificatul verde asumat de Guvern şi trecut apoi prin Parlament, în condiţiile în care PSD nu renunţă la această variantă.

Chestionat de ce se renunţă la proiectul deja existent în procedură parlamentară, Cîţu a răspuns: „Nici eu nu ştiu, de aceea aşteptăm să vedem care este varianta”.

„Eu vă spun că, din punctul meu de vedere, în acest moment când avem activitate parlamentară, pe buget, ş.a.m.d., cred că va întârzia toată această campanie de vaccinare. Dar să sperăm că nu este aşa. Să sperăm că acel proiect este foarte bun şi să îl trecem foarte repede”, a conchis liderul liberalilor.

Marcel Ciolacu a precizat că introducerea certificatului verde COVID este „prioritară” pentru coaliţia de guvernare, subliniind că o propunere în acest sens va „trece prin Parlament” până la finalul anului. Liderul PSD a arătat că în prezent sunt discutate două variante: actul normativ aflat la Camera Deputaţilor sau o nouă propunere legislativă, care să includă propunerile ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.