Premierul interimar, preşedintele PNL Florin Cîţu, a afirmat, joi, referitor la cei care cer acordarea certificatului verde şi celor care au trecut asimptomatic prin COVID-19 că ”nouă ne place să reinventăm toate aceste lucruri”, în nicio altă ţară neexistând această variantă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul interimar Florin Cîţu a afirmat, joi, că se iau în continuare măsuri pentru a asigura locuri pentru pacienţi care ajung la ATI.  

”Avem peste 1.900 de persoane în secţii ATI. Arată că am putut să creştem numărul de paturi foarte rapid (...) Vom depune eforturi în continuare să avem toate resursele, să ne asigurăm că cei care ajung acolo au cele mai bune condiţii, în acelaşi timp ar fi bine să nu se mai ajungă în ATI şi ar fi bine să se vaccineze”, a declarat, joi, Florin Cîţu.  

Întrebat despre o eventuală acordare a certificatului verde şi celor care au trecut asimptomatic prin infecţia cu coronavirus, aşa cum cer unii politicieni, Florin Cîţu a afirmat: ”Trebuie discutat cu specialiştii, dacă este o variantă. Acuma, nouă ne place să reinventăm toate aceste lucruri. Cei care au trecut prim bală sunt înregistraţi la DSP. Nu ştiu dacă există vreo ţară în Europa unde certificatul verde a fost extins pentru persoanele care au anticorpi descoperiţi prin altă metodă, dar vom vedea”.  

Preşedintele liberalilor consideră că cel mai simplu ar fi ca şi în România să se introducă aceleaşi măsuri pentru angajaţii din anumite domenii care sunt aplicate în majoritatea ţărilor.  

”E trist să vezi că PSD se cramponează de fiecare dată şi când este o măsură bună încearcă să o amâne”, a mai afirmat Cîţu.  

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, joi, după întâlnirea cu liderii sindicali pentru discutarea măsurilor privind trecerea de criza pandemică, că proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde de vaccinare la locul de muncă a fost scris prost şi că are mai multe probleme, inclusiv de discriminare între categorii sociale şi i-a criticat pe iniţiatori pentru că au venit cu o ”chestiune discreţionară”, inaplicabilă din start. El a precizat că, decât să amendezi proiectul, mai bine îl rescrii.  

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.