Premierul Florin Cîţu a cerut duminică, la şedinţa Comitetului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI), în perspectiva unei intensificări a valului 3 al pandemiei de COVID-19, creşterea numărului paturilor ATI la 1.600 şi ientificarea unor spitale care ar putea trata pacienţi COVID-19, asigurarea echipamentelor de protecţie şi a stocurilor de medicamente, un plan pentru situaţia în care va fi necesară detaşarea cadrelor medicale, precum şi continuarea în forţă a vaccinării. Cîţu subliniază că în România nu este o creştere accelerată a infectărilor cu noul coronavirus, dar măsurile sunt luate din precauţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Am participat la şedinţa CNCCI, de astăzi, pentru că vreau sa ma asigur că pacienţii şi personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, in România nu este o creştere accelerată a infectărilor şi putem sa împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm şi dacă respectăm măsurile de protecţie. Ne pregătim însă şi pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauţi şi a nu fi luaţi prin surprindere”, a scris premierul duminică, pe Facebook.
Florin Cîţu afirmă că a cerut:
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
1. Creşterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente in lupta anti-COVID.
2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienţii cu COVID-19.
3. Asigurarea echipamentelor de protecţie pentru cadrele medicale.
4. Un plan clar pentru situaţia in care va fi nevoie de detaşări de cadre medicale.
5. Continuarea vaccinării in forţă.
”Nu trebuie sa uităm ca evoluţia pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorităţi. Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecţie şi aşa salvăm vieţi”, conchider premierul Cîţu.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică 4.383 de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 44 de decese. La ATI sunt internaţi 1.232 de pacienţi, numărul acestora fiind în creştere. Încă un judeţ înregistraează o rată de infectare peste 3, numărul total ajungând la şase, În Capitală, rata infectării se apropie de 4.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.