Premierul Florin Cîţu afirmă, referitor la documentul care are acelaşi număr de înregistrare cu un alt act, că se fac investigaţii şi că el nu ar fi ştiut de acesta "dacă nu ar fi fost aruncat în spaţiul public ca dovadă a existenţei unui presupus grup de lucru". "Arată ca un fals, dar nu pot să mă pronunţ până nu... poate să fie şi o greşeală. Poate să fie şi o greşeală, eu sunt gata să admit că s-ar putea să fie şi o greşeală, dar fără o analiză, să vedem cine a înregistrat, când a înregistrat, cum a înregistrat, nu are sens să discutăm”, susţine Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Investigăm în acest moment, vedem ce se întâmplă. Nu aş fi ştiut de acest document dacă nu ar fi fost aruncat în spaţiul public ca dovadă a existenţei unui presupus grup de lucru. După aceea am cerut investigaţii în detaliu şi am descoperit că, de fapt, există acest ... care arată ca un fals în acte, unde un document a fost înregistrat după ce a fost creat. Am văzut mai multe lucruri: un secretar de stat care nu ştie legislaţia în vigoare, că nu poate să dea decizii şi poate să dea doar ordine de ministru dacă i se deleagă aceste atribuţii sau instrucţiuni, sunt mai multe lucruri acolo, dar le investigăm pe toate şi, ca de fiecare dată, avem o concluzie, venim cu ea şi o prezentăm public”, a afirmat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24. 
 
Premierul a menţionat că există acelaşi număr de înregistrare pentru două documente.
 
"Arată ca un fals, dar nu pot să mă pronunţ până nu... poate să fie şi o greşeală. Poate să fie şi o greşeală, eu sunt gata să admit că s-ar putea să fie şi o greşeală, dar fără o analiză, să vedem cine a înregistrat, când a înregistrat, cum a înregistrat, nu are sens să discutăm”, a adăugat premierul. 
 
El a explicat că documentele care îi parvin nu le primeşte personal, ci urmează un circuit, el arătându-se surprins că documentul respectiv a fost prezentat public în presă "ca şi cum ar fi fost o dovadă a ceva”.
 
"Asta este problema, până la urmă, să crezi, să presupui că premierul României îşi va pune semnătura pe o coală de hârtie care vine aşa, din neant. (...) Eu nu primesc documente eu personal, există filtre până ajung documentele la mine şi există anumite proceduri, mai ales dacă scrie confidenţial pe ele”, a explicat Cîţu.

Ministerul Sănătăţii a transmis, luni, precizări cu privire la documentul intitulat ”Decizie” şi care are numărul de înregistrare 578 din 12.04.2021. Ministerul susţine că numărul de înregistrare apare de două ori, la documente diferite, unul dintre acestea fiind documentul apărut în spaţiul public.

”Ca urmare a solicitării Domnului Florin Cîţu, Prim – Ministrul României si ministrul interimar al Sănătăţii, de a verifica existenţa numărului de înregistrare a documentului apărut în spaţiul public, cu titlul ”Decizie” nr. 578 din data 12.04.2021, Ministerul Sănătăţii face urmatoarea precizare: Din consultarea Registrului Intrare - Iesire a corespondenţei aferent cabinetului Doamnei Andreea Moldovan, reiese faptul că numărul de înregistrare nr. 578 din data 12.04.2021 este scris de două ori şi fiecare menţiune are atribuit un document distinct, dintre care unul este atribuit deciziei mai sus menţionate”, a transmis, luni, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată precizează că Registrul Intrări – Ieşiri este un carnet în care toate înregistrările, atât numerele de înregistrare cât şi documentele aferente fiecărui număr de înregistrare sunt scrise în format letric, de mână, nu în format electronic.

Informaţiile apărute în presă cu privire la existenţa unui document transmis în atenţia premierului Florin Cîţu, referitor la constituirea unui grup de lucru în cadrul Ministerului Sănătăţii privind verificarea raportărilor zilnice privind evoluţia pandemiei COVID-19 sunt false şi lipsite de fundament, transmite Executivul, precizând că la cabinetul prim-ministrului, la Registratura Generală şi la Secretariatul General al Guvernului nu a fost înregistrat niciun document cu acest subiect.

De asemenea, Executivul anunţă că ”la nivelul aparatului de lucru al Guvernului vor continua verificările şi, dacă se va dovedi că atribuirea caracterului oficial al documentului este falsă, cu siguranţă organele competente se vor autosesiza”.

Ministerul Sănătăţii anunţă, după apariţia mai multor documente în spaţiul public, că în acest moment nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul ministerului, astfel ca in cursul zilei de luni va fi constituit un grup de lucru în conformitate cu legislaţia in vigoare.

Fostul purtător de cuvânt în Cabinetul Cioloş şi membru în Consiliul Naţional al PLUS Liviu Iolu a prezentat, duminică seara, un document din 12 aprilie, de la cabinetul fostului secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan, care prevede constituirea grupului tehnic de lucru în vederea verificării modalităţii de raportare a datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-COV-2.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.